27 Nisan 2010 Salı

MEYVELİ PİRAMİT PASTA

Malzemeler:
250 gram pötibör bisküvi
1 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt
Yarım çay bardağı fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru incir

1 çorba kaşığı dut kurusu
2-3 adet kuru kayısı
Üzerine:
1 su bardağı çikolata sosu
Rendelenmiş hindistancevizi tozu
2 paket vanilya

TARiFİ:
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Margarin, süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Karışimın içine bisküvileri kırın. Küçük doğranmış incir ile kayısıları dut ve kuruüzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya alüminyum folyo yayın. Karışımı üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe dogru toplayıp piramit şekli verin. Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos ve hindistancevizi gezdirip servis yapın.

Read more...

MİNİK KARE PASTALAR

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 tatli kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu

Kremasi için:
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un • 1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
8-10 adet çilek

TARİFİ
Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün. Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Krema piştikten sonra tereyaüını ekleyin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremayı, kekın 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin. Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, pastalara sürdügünüz kremanın üstüne dökün. Bir paket krem santiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulasana kadar çırpın. Pastaları hazırladığınız krem santi ve çilekle süsleyerek servis yapın.

Read more...

ÇİKOLATALI ŞATO PASTA RESİMLİ

Malzemeler:
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için:
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu


Kremasi için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

TARiFİ
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kremasi için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekılde kesin. Eritilmis çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasiyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın

Read more...

BALLI PASTACIK

Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
1 paket çikolata kreması
2'şer adet muz ve elma
8-10 adet beze
Kiraz şekerlemesi


TARİFİ:
Bisküviyi elinizle ufalayın. Çikolata kremasından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını bisküvi ile karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş muz ve elmayı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Küçük bir kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayın. En alta bisküvili karışımı yayın. Üzerine 8 adet ufalanmış bezeyi yerleştirin. En üste de ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolata kremasını koyup spatula ile düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan çıkarın. Kalan 2 adet beze ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın.

Read more...

BALLI PASTACIK

Read more...

ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ

Pasta İçin Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Pasta Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su

ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ:
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya baslayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı atette, koyulaşana dek pişirin. Pasta Kalıbından çıkardığınız pasta üzerine sostan gezdirerek servis yapın

Read more...

  © 2008

Oyun | games | spiel